Succesul în tranzacționare nu este greu de obținut În timp ce lucram cu traderii noștri am observat că anumite ajustări ale sistemului de tranzacționare pot avea un impact important.

În acest articol, îți prezentăm un aspect simplu care a avut o influență importantă asupra activității mele de tranzacționare. Te va ajuta să-ți gestionezi mai bine emoțiile în timp ce tranzacționezi, astfel reducând nivelul de stres. Pentru mine, este ”secretul” care îmi permite să călătoresc și să petrec, zilnic, doar între 30 și 60 de minute pentru a analiza graficele.

Problemele întâmpinate de traderi

  • Accesarea prea rapidă a unor tranzacții
  • Reacții impulsive apar atunci când observi dezvoltarea unei lumânări majore în sensul poziției luate de tine
  • Intrarea într-un breakout fals
  • O decizie care are un impact negativ asupra tranzacțiilor

Decizii luate după formarea lumânărilor

De obicei, traderii sunt dezamăgiți de acest sfat, dar, după ce îl încearcă, îl pun în aplicare de fiecare dată.

Majoritatea problemelor întâlnite de un trader pot fi eliminate în momentul în care acesta încetează să ia decizii în timpul formării unei lumânări. Iei decizii de tranzacționare (deschiderea unor poziții, închiderea tranzacțiilor, mutarea ordinelor de stop, etc) doar după ce lumânarea a fost formată. Dacă folosești un grafic 1H, îl analizezi o dată pe oră, după formarea lumânării. În cazul unui interval 4H, graficul trebuie urmărit din 4 în 4 ore, și așa mai departe.

Funcționează?

Recunosc, poate suna prea simplu, iar anumiți traderi vor afirma că nu este veridic. Dacă faci parte dintre aceștia, analizează-ți propria metodă și spune-mi ce rezultate ai.

Tehnica aceasta nu este o noutate. Nu îți imagina că te va transforma, brusc, într-un trader profitabil, dar, îți garantez, că vei observa, rapid, impactul pozitiv pe care îl are.

Numeroși traderi se simt mai confortabil când nu se avântă în tranzacții, evitând să fie surprinși de momentele de squeeze sau să ajungă în breakout-uri false.

Odată ce ai deschis o poziție, nu trebuie să stai lipit de monitor și să urmărești fiecare mișcare. După ce deschizi poziția, setezi ordine și închizi platforma. Revii doar după ce lumânările s-au format sau când este declanșată o alertă de preț. Un număr mare de traderi nu reușește să profite de pe urma unor tranzacții bune deoarece se sperie de fiecare mișcare contrară poziției lor. Tehnica te va ajuta și cu acest aspect.

Compromisul

Ca în orice situație, această abordare are avantaje și dezavantaje:

Avantajele: Dezavantajele:
Evitarea breakout-urilor false Ratarea unor tranzacții
Tranzacționarea cu un grad redus de stres Reacția târzie într-o situație de inversare
Evitarea ieșirilor și intrărilor la întâmplare
Reducerea timpului petrecut în fața monitorului
Evitarea semnalelor eronate
Păstrarea pozițiilor în direcția trendului pentru o perioadă mai lungă

 

După cum observi, dezavantajele sunt umbrite de avantaje, iar, în trading, despre asta este vorba. Găsirea a numeroase tehnici care se cumulează și te vor ajuta să creezi o strategie solidă de tranzacționare.

Îți amintești regula mea despre media mobilă simplă de 20 de perioade (20 SMA)? Este o altă tehnică simplă care va avea o influență importantă asupra activității tale.

În secțiunea noastră pro vei învăța cum să tranzacționezi cu strategia noastră, folosită împreună cu regula prezentată în acest articol. Îți vom prezenta, pas cu pas, setupul exact.

Biroul meu în perioada în care am vizitat Tailanda. Deschideam laptopul o dată la 4 ore pentru a verifica pozițiile deschise și a căuta potențiale setupuri.

 


Acest articol a fost compilat mul?umită colaborării dintre Comparic.pl ?i Tradeciety.com – un website creat de doi traderi – Rolf ?i Moritz, care împărtă?esc cuno?tin?ele lor despre trading prin intermediul diferitelor articole, podcasturi ?i înregistrări video. Textul original poate fi găsit la: Tradeciety.com