Economic Calendar by TradingView

Fiecare trader cu experiență este conștient de importanța sporită pe care o are calendarul macroeconomic. Furnizează informații despre publicarea datelor economice, care la rândul lor oferă indicații despre nivelul ridicat sau scăzut al lichidității. Indică datele în care anumite piețe sunt închise datorită unor sărbători.

Fiecare calendar oferă informații asemănătoare:

  • Indică exact data și ora publicării
  • Nivelul de importanță al datelor(de cele mai multe ori se clasifică în trei niveluri: slab, mediu, puternic). Deși aceste informații sunt istorice, pot oferi traderilor mai puțin experimentați un exemplu despre date mai importante care pot influența mai puternic piețele.
  • Informații despre tipul știrilor și perioada la care se referă (ultima lună, trimestru, etc).
  • Valorile indicatorilor din perioada precedentă, așteptările analiștilor și valoarea curentă.

 

Partea principală a calendarului macroeconomic este reprezentată de indicatorii macro. Din acest grup fac parte datele despre ocuparea forței de muncă (rata șomajului, schimbarea locului de muncă, creșterea salariilor), datele despre producție (manufacturare, servicii), datele despre inflație (inflația pentru consumatori (IPC) sau pentru producători(CPI)), știri despre băncile centrale (rezumate ale întâlnirilor, conferințe de presă, decizii despre ratele dobânzilor, discursurile bancherilor centrali), știri despre sărbători (zile nebancare, pauze pe piețele bursiere, sărbători naționale sau religioase în anumite țări).

Deoarece publicările importante duc, de obicei, la creșteri de volatilitate și cauzează mișcări puternice și greu de prevăzut (uneori câteva sute de pips-uri în zeci de secunde), merită să fii prudent când deschizi poziții. Datele macroeconomice au o mare influență asupra piețelor, determină deschiderea de poziții, acestea putând fi verificate prin analiză tehnică.

Internetul furnizează o mulțime de calendare diferite. Este dificil de găsit un calendar bun care să arate cele mai importante date în timp util. Te invităm să utilizezi calendarul nostru macroeconomic de pe Comparic.com.