Bollinger Bands reprezintă un instrument de trading foarte util deoarece furnizează informații instantanee despre volatilitate, intensitatea trendului, momentum și inversări potențiale. Un număr redus de indicatori oferă un volum atât de mare de informații simultan. În acest articol îți prezentăm cum să tranzacționezi spike-uri de volatilitate prin intermediul Bollinger Bands. Situațiile de spike sunt frecvente, existând câteva aspecte care ajută la generarea unor setupuri de înaltă probabilitate și a unor oportunități de trading.

Surprinderea punctelor extreme – adaptarea Bollinger Bands

În mod implicit, Bollinger Bands are o deviație standard de 2.0, benzile exterioare vizualizând oscilațiile duble de preț. Pentru a tranzacționa eficient spike-uri, trebuie să setezi deviația standard la 2,5.

Acest nivel oferă un canal mai amplu decât Bollinger Bands 2.0. În cazul în care, prețul depășește nivelul Bollinger Bands 2.5, o mișcare mai extremă a prețului își spune cuvântul, întrucât prețul străpunge des Bollinger Bands 2.0. Screenshot-ul de mai jos arată cum prețul a depășit, în mod repetat, Bollinger Bands 2.0, în timp ce a ajuns la nivelurile Bollinger Bands 2.5 o singură dată.

Utilizează Bollinger Bands 2.5

Scopul regulilor de trading constă în filtrarea numărului mare de setupuri potențiale, indicând doar oportunitățile de trading bazate pe un setup cu probabilitate înaltă. O valoare mai mare a deviației standard ajută la filtrarea spike-urile mai puțin extreme, traderul obținând mișcările extreme de preț.

Înștiințare

Am decis să mutăm sfaturile de trading în zona noastră privată pro, unde vei învăța, pas cu pas, metoda noastră de tranzacționare.

Am luat această decizie din dorința de a furniza ajutor avizat și mentorat studenților noștri, asigurându-ne că strategia noastră este aplicată corect.

Învață să tranzacționezi de la noi: află mai multe

Tranzacționarea spike-urilor de volatilitate pe baza Bollinger Bands în 6 pași

Acest articol a explicat elementele de bază ale acestei strategii. Aceștia sunt cei mai importanți 6 pași ce trebuie urmați:

  1. Setează Bollinger Bands la o deviație standard de 2.5, pentru a identifica extremele absolute
  2. Învață să diferențiezi spike-urile de volatilitate de mișcările de trend
  3. Așteaptă ca un spike să aibă loc la un nivel anterior de suport sau rezistență
  4. Așteaptă ca prețul să revină în interiorul Bollinger Bands înainte să iei o decizie de trading
  5. O țintă conservatoare a spike-ului de volatilitate este banda mediană
  6. Acceptă posibilitate unui eșec. Nu este un sistem perfect, cu o rată de câștig de 100%. Nu există un asemenea sistem.

Acest articol a fost compilat mul?umită colaborării dintre Comparic.pl ?i Tradeciety.com – un website creat de doi traderi – Rolf ?i Moritz, care împărtă?esc cuno?tin?ele lor despre trading prin intermediul diferitelor articole, podcasturi ?i înregistrări video. Textul original poate fi găsit la: Tradeciety.com

Lasă un răspuns

Te rugăm să îți scrii comentariul
Te rugăm să îți scrii numele aici