Corecția simplă ABCD apare în trenduri și în mișcările contrare trendului principal. Se poate observa în fiecare interval de timp (TF). Corecția ideală este cea în care secțiunea AB = CD (au aceeași mărime). Un alt tip de corecție, pe care îl voi explica în acest articol, apare în situația în care lungimea CD se află la un nivel Fibonacci față de AB. Aceasta a fost descrisă și în teoria Elliott Wave și este cunoscută ca mișcarea de trei valuri ABC.

Corecția simplă

Cunoștințele despre acest concept sunt foarte utile în tranzacționare deoarece, după mișcarea contrară trendului de bază, traderul se va aștepta la un recul în direcția trendului principal, și la o a doua mișcare contrară trendului. După încheierea procesului de formare a corecției, traderii pot pătrunde, cu mai multă încredere, pe piață, în direcția trendului. Capacitatea de a urmări trendul este unul din secretele pentru a câștiga bani pe piețele financiare. Cel mai bun moment pentru a pătrunde pe piață este după ce corecția este completă.

Traderii utilizează două metode:

  1. Ocupi o poziție long după ce prețul sparge deasupra punctului A (trendul de creștere) sau a unei poziții short dacă prețul sparge dedesubtul punctului A (trend de scădere)
  2. Utilizăm instrumentul “Fibonacci Expansions” pentru a măsura segmentul AB, legarea de punctul C va prognoza poziția potențială a punctului D. În această variantă, problema este că nu orice corecție este una simplă, de tipul ABCD.

Corecție simplă în trend crescător

Corecția simplă 1

Corecție simplă în trend descrescător

Corecția simplă 2

Lasă un răspuns

Te rugăm să îți scrii comentariul
Te rugăm să îți scrii numele aici