Săptămânale S/R pentru EURUSD

Începem cu un grafic săptămânal. Considerăm două lumânări învecinate ca plan general. Înălțimea lumânărilor nu contează, contează doar ca una din ele să fie o continuare a celei de dinainte: prețul de închidere a celei de-a doua trebuie să fie deasupra sau dedesubtul lumânării anterioare.

Descrierea strategiei săptămânale SR pentru EURUSD 1

În această ipoteză, încadrăm dreapta cu o zonă de amortizare de 20 de pips, care reprezintă zona de deschidere a pozițiilor. Dacă prima lumânare va avea corp mic și umbre mari, plasăm dreptele în umbrele și corpul primei lumânări.

Descrierea strategiei săptămânale SR pentru EURUSD 2

Dacă prima lumânare are atât corpul, cât și umbra mici, plasăm dreptele în interiorul corpului și în mijlocul celei de-a doua.

Descrierea strategiei săptămânale SR pentru EURUSD 3

Dacă cele două lumânări se intersectează, ceea ce înseamnă că au dimensiuni asemănătoare, dreptele sunt plasate doar pe corpul primei lumânări.

Descrierea strategiei săptămânale SR pentru EURUSD 4

Dacă a doua lumânare are corpul lung, trebuie să trasezi trei drepte. Prima pe corpul primei lumânări, a doua pe umbra acesteia, iar a treia în mijlocul celei de-a doua.

Descrierea strategiei săptămânale SR pentru EURUSD 5

Pentru fiecare lumânare trebuie să adaugi 20 de lumânări amortizor. Mulțumită lor, va exista o zonă în care vom căuta momente pentru a deschide poziții. Sistemul cu două lumânări funcționează până când este anulat. Acest fenomen are loc în momentul în care o lumânare săptămânală se închide, în trend descrescător, deasupra maximului, sau, în tren crescător, sub minim.

Descrierea strategiei săptămânale SR pentru EURUSD 6

După stabilirea zonelor săptămânale, ar trebui să analizăm graficul H4. Căutăm anumite formațiuni create în interiorul zonelor sau în vecinătatea acestora. În cazul în care, corpul celei de a doua lumânare este, cel puțin, de două ori mai mare decât al lumânării anterioare, ar trebui să trasăm dreptele conform formațiunilor săptămânale.

Descrierea strategiei săptămânale SR pentru EURUSD 7

Formațiunea pe H4 trebuie să fie de cel puțin 30 pips. Înălțimea este calculată ca în exemplu.

Descrierea strategiei săptămânale SR pentru EURUSD 8

Formațiunea H4 este valabilă aproximativ o lună, dacă nu este anulată, procesul funcționând ca în cazul graficului săptămânal.

Deja avem intervalul săptămânal. Avem Zero Line(un loc în care profitul este 0) pe H4. Deschiderea unei poziții vine pe graficul M30 după o testare săptămânală a intervalului, rupând ZL pe graficul H4 cu o lumânare bull sau bear. Tot timpul utilizăm testarea și rupem dreapta H4 cât de aproape se poate de intervalul săptămânal. Regula spune că tot ce este mai aproape și mai nou are prioritate.

Descrierea strategiei săptămânale SR pentru EURUSD 9

Ordinul Stop Loss este setat la exact 25 de pips. Schimbăm în BE când depășește 50 de pips. Avem 3 situații de închidere a pozițiilor. Prima este TP fix, adică 250 pips. A doua este așteptarea unui alt interval săptămânal, opus cu poziția noastră. Dacă prețul se oprește în această zonă, iar noi avem 175 de pips profit, închidem poziția. A treia variantă depinde de valuri. Dacă avem în jur de 175 de pips profit și ne aflăm în valul 5 ar trebui să închidem poziția.

 

Distribuie
Articolul precedentÎncercarea de a prinde maximele și minimele – greșeala comună
Articolul următorManagementul capitalului
Fascinat de piaţa forex, acesta este implicat activ în investiții încă din anul 2013. Trader pe termen scurt, foloseşte tranzacţionare de tip swing si acţiunea preţului pentru a înţelege ce se întâmplă cu adevărat în pieţe. El se bazează pe simplicitate, gestionarea riscului si pe disciplină.

Lasă un răspuns

Te rugăm să îți scrii comentariul
Te rugăm să îți scrii numele aici