Fenomenul Long Squeeze are loc atunci când o scădere bruscă a prețului unui activ determină piața să vândă în continuare. Investitorii, pentru a se proteja de “căderea” prețului, închid pozițiile long sau își vând acțiunile.

Long Squeeze

O trăsătură caracteristică este un minim nou și mai adânc care cauzează ieșirea multor traderi de pe piață. Scăderea bruscă, fără bază fundamentală, poate fi determinată de zvonurile din media, sau de anumite evenimente. După filtrarea noutăților, prețul scăzut este văzut ca o oportunitate de a cumpăra ieftin.

Pentru a evita această capcană, există câteva soluții:

  • Evită piețele cu lichiditate scăzută, unde perioadele de long squeeze pot fi foarte adânci. Chiar dacă observând rapid poți vinde, după care să cumperi la un preț mai scăzut
  • Utilizează un stop loss mai permisiv pe piețele lichide. Această metodă poate provoca o pierdere mai însemnată, dar vei fi protejat dacă ai analizat corect din punct de vedere fundamental
  • Redeschide rapid poziția când observi că piața și-a reluat trendul

Long Squeeze - Ce reprezintă acest concept și cum îl putem evita

În graficul de mai jos, observăm un exemplu de long squeeze de pe DAX FUTURE. Indicele s-a aflat într-un trend crescător pentru câteva zile, până când a avut loc o scădere bruscă, care depășea minimele ultimelor 5 zile. Diagrama cuprinde intervalul M30, iar capcana pentru ”tauri (bulls)” a durat de la 1:30 PM până la 4:30 PM (6 lumânări). După depășirea câtorva niveluri de suport, indicele a revenit la trendul de creștere, atingând un nou maxim.

Distribuie
Articolul precedentPrice Action – prezentarea strategiei
Articolul următorBollinger Bands M5 – Strategia Opțiunilor Binare
Absolvent al Universităţii de Ştiinţe Economice din Katowice. Trader activ pe piaţa forex si de acţiuni încă din anul 2013. El se bazează atât pe analiza tehnică, cât şi pe elemente de macroeconomie. Tehnicile preferate? Fibonacci şi acţiunea preţului.

Lasă un răspuns

Te rugăm să îți scrii comentariul
Te rugăm să îți scrii numele aici