Strategia Bollinger Bands, în cadrul opțiunilor binare, necesită doar un indice de trend – Bollinger Bands. Această versiune este direcționată către traderii care preferă opțiuni pe termen scurt (graficul M5 și opțiunile care expiră în 5-15 minute).

Sistemul este foarte simplu și se bazează pe breakout-uri deasupra sau dedesubtul benzilor Bollinger. Generează un număr ridicat de semnale, fiind potrivit și pentru traderii începători. Ar trebui, de fiecare dată, să verifici eficiența strategiei înainte să investești capital real. Recomand uTrader, care pune la dispoziție un cont demo, fără risc.

Ce sunt Bollinger Bands?

Bollinger Bands reprezintă un instrument inventat de John Bollinger la începutul anilor 1980. A fost creat pe baza analizei volatilității prețului. Bollinger a observat că volatilitatea prețului este dinamică, nu statică. Scopul benzilor este de a identifica maximele și minimele de preț. Conform definiției, prețul își atinge maximul în apropierea benzii superioare, iar minimul în vecinătatea benzii inferioare.

Bollinger Bands sunt alcătuite din:

  • Banda mediană – medie mobilă de perioadă N
  • Banda superioară – de K ori deviația standard de perioadă N, care se află deasupra mediei mobile
  • Banda inferioară – de K ori deviația standard de perioadă N, care se află sub media mobilă
  • N=20, K=2

Bazele Bollinger Bands pentru M5

Strategia este bazată pe cumpărarea sau pe vânzarea, temporară, la nivelul pieței. În momentul în care prețul se află în perioada de inversare, parțială sau totală, benzile Bollinger M5 pot ajuta la luarea deciziilor despre pătrunderea în piață și alegerea direcției potrivite.

  • Indicele utilizat – Bollinger Bands (MT4: Insert – Indicators – Trend – Bollinger Bands) cu setările inițiale (period:20, shift:0, deviations:2 )

Bollinger Bands M5 - Strategia Opțiunilor Binare

  • Semnalul CALL – are loc sub banda inferioară
  • Semnalul PUT – are loc deasupra benzii superioare

Când utilizăm CALL?

Utilizezi CALL/PUT în cadrul strategiei Bollinger Bands în momentul în care o singură lumânare străpunge banda inferioară de deasupra. Această suprafață trebuie străpunsă de corpul lumânării, nu doar de umbre (se închide dedesubtul benzii inferioare).

Imediat după completarea lumânării semnal activezi opțiunea CALL (care expiră în 5-15 minute). Exemple pe graficul EURUSD:

Bollinger Bands M5 - Strategia Opțiunilor Binare 2

Când utilizăm PUT?

Utilizezi CALL/PUT în cadrul strategiei Bollinger Bands în momentul în care o singură lumânare străpunge banda inferioară de deasupra. Această suprafață trebuie străpunsă de corpul lumânării, nu doar de umbre (se închide deasupra benzii superioare).

Imediat după completarea lumânării semnal activezi opțiunea PUT (care expiră în 5-15 minute). Exemple pe graficul EURUSD:

Bollinger Bands M5 - Strategia Opțiunilor Binare 3

Filtrarea suplimentară a semnalelor cu ajutorul indicelui RSI

Pentru a filtra semnalele, poți utiliza indicele RSI (period:14, levels 30-70), pe lângă analiza tehnică. Opțiunea PUT este deschisă în momentul în care RSI atinge sau depășește nivelul de cumpărare (70), iar opțiunea CALL este deschisă în momentul în care RSI atinge sau depășește nivelul de vânzare (30).

Pe grafic putem observa că, în al doilea exemplu, lumânarea semnal a depășit banda inferioară, dar nu atinge RSI. CALL ar fi profitabilă în acest caz, dar filtrarea îți oferă posibilitatea de a-ți îmbunătății eficiența strategiei de tranzacționare. Poți încerca această strategie cu ajutorul uTrader – broker de opțiuni binare, cu cont fără risc.

Bollinger Bands M5 - Strategia Opțiunilor Binare 4

Atenție! Trebuie să îți amintești că, în cazul unei strategii atât de simple, un număr mai mare de filtre înseamnă rezultate mai bune. Nu ignora trendul principal sau tiparele populare ale schimbărilor de preț sau ale continuării trendului.

Distribuie
Articolul precedentLong Squeeze – Ce reprezintă acest concept și cum îl putem evita?
Articolul următorValutele și perechile valutare. Ce reprezintă și cum funcționează?
Marcin Wenus: Redactor şef al site-ului Comparic.ro
Redactor şef al site-ului Comparic.com. Tranzacţionează din anul 2004, fiind profesional implicat in piaţa forex din anul 2006. Este fan al abordării tehnice a pieţelor, iar in acest moment se concentrează pe strategia Ichimoku Kinko Hyo si pe acţiunea preţului. In tranzactiile sale cauta cea mai buna rata risc/câștig (risk-reward ratio). Speaker la numeroase evenimente legate de investiţiile in pieţele de capital. Ca lector, lucrează cu cele mai mari firme de brokeraj din Polonia şi din lume. Este vicepreşedinte al Fundaţiei FxCuffs, în domeniul Educării si Dezvoltării Pieţelor Financiare.

Lasă un răspuns

Te rugăm să îți scrii comentariul
Te rugăm să îți scrii numele aici